Мебелите в нашите домове

Типичния проблем в съвременния апартамент е теснотията. Даже ако квадратните метри в дома позволяват на душата ни да се развихри, и да проявим фантазията си. Въпреки това ние с болезнена фанатичност се стремим да ги запълним с мебели и най-разнообразни вещи, когато можем да се ограничим със стилни рафтове и място за почивка. При това за него може, както да си купим мек ъгъл, така и да използваме голямо количество възглавници, живописно разположени на пода.

Тази идея ще внесе в европейския интериор източен колорит. Във всеки случай минимум мебели, но качествени и достойни за вас, в съчетание с идеята да се съхрани максимум свободното пространство, става основна идея при създаване на европейски интериор в хола.

Мебелите диктуват стила

Впрочем, колкото са по-малко мебелите, толкова с по-голяма педантичност трябва да се избират. Когато създаваме европейски хол, можем да нарушим цялата концепция само с една грешна придобивка. Първо трябва да се определи какво в хола ще е главния елемент. Най-често това е меката мебел. Избирането на ъгъл, диван с фотьойли или само диван, голям или малък – това е въпрос на необходимост. Ако планирате да използвате хола като спалня, е по-добре да изберете модел, който се разтяга. Съвременните технологии на трансформациите на мебелите позволяват да се скрие леглото в оригиналната конструкция на мебелите.

Затова вашата придобивка може да изглежда ефектно, стилно, модерно и при това функционално и универсално. Но, като мислите за универсалност, не трябва да забравяте външния вид на изделието. Ако планирате да използвате мебелите не само като място за почивка, а и като легло, то избора на дамаска трябва да стане важен критерии. Скъпата дамаска е гаранция за това, че холът ви след време няма да загуби великолепието и блясъка си.

Цветът на меката мебел ще играе във вашия дизайн една от основните роли. Изборът на цвета на дамаската или кожата е предоставено на клиента. Не трябва да се пропускат и особеностите на конструкцията на изделието. Съвременния дизайн на меката мебел е изискана благородна простота. Или поне изглеждат така на пръв поглед мебелите от стила модерн. Тази простота изглежда много шик в стая, оформена по последния писък на модата.

От един производител

Подбирането на детайлите за европейския хол само на пръв поглед е елементарно. Всеки предмет от интериора – холна масичка, рафт, които не се вписват в общия стил могат да развалят или даже да “убият” общата идея. Затова всяка нова покупка трябва да се прави, като се следва общата концепция. В този случай най-добре може да се справи професионален дизайнер. Но ако искате да се доверите на собствения си вкус, то е най-добре да се избират мебели от един производител, защото въпреки огромното разнообразие от модели, дизайнерите от едно предприятие се стараят да създават мебели, обединени с един общ замисъл, идея, която ще се отрази и във вшия дом. В този случай е най-добре да се избере не само дивана, а мебелите за целия хол от един производител, за да не се мъчите с избора. Може да минете без услугите на професионален дизайнер, макар че можете да се посъветвате при избора на дреболиите, за да не си закупите нещо излишно, което се вписва в общото понятие за “европейски интериор”.

Мебелите като конструктор

Има още един вариант, как да създадете хол в европейски стил да не сбъркате в следването на стила. Става въпрос за използването на модулни мебели. Този дизайн се нарича “акробатичен”. Всички елементи от тази модулна система представляват отделни модули, които може да се съчетават в различни количества и по различни модули, и да ги разпределяте в помещението както ви харесва. Това е като конструктор за възрастни. Този вариант е удобен, защото мебелите могат да се трансформират по желание на стопаните, а интериора в стаята да се променя многократно. Тук се има пред вид не само смяната на детайлите, но и възможностите те да се сглобяват по различен начин. Съществуват специално разработени програми, които позволяват създаването на виртуален интериор, в който може да се експериментира с формите, цветовете и материалите, докато създадете интериора от вашите мечти.

И така, вие ще решите дали ще купите подбрани от дизайнер мебели за хол или сам ще я оформите като конструктор, ще разчитате на собствения си вкус или ще се обърнете за съвет към професионалист. Най-важното е, да избягвате стереотипите, да не се боите от свободното пространство и да оформите дом, който да е не само стилен и красив, но и уютен и топъл, нали в него ще живее не средностатистическия европеец с вече изградена менталност, а вие и вашето семейство.

Мебелите от снимките можете да намерите в мебелни магазини ЗАКС БГ.

Снимка 1

Снимка 2

Снимка 3


Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Piron.bg
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg

Оставете своя коментар

 

 

 

Можете да използвате тези HTML тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>