Прозрачни мебели - модерни интериорни решения

Модерни и различни, прозрачните мебели грабват погледа и създават усещането за повече ефирност и светлина в интериора. Вижте няколко дизайна, превъплътени в интериори:

● Архитектът Еди Джоунс претворява фантазии в тази огромна резиденция с площ над 2700 кв.м., намираща се в централна Аризона. Той включва стъкло, терацо, неръждаема стомана и отразяващи светлината материали, за да създаде усещането за ефирност и безвъздушност. Наред с огромните прозорци без рамка, комплектът от стъклени маси и плексигласови столове подсилват ефекта на прозрачност.

интериори

Дизайнерът Джефри Брадфийлд създава този интериор, водейки се от думите на Оскар Уайлд, че всички красиви неща принадлежат на една и съща епоха. Затова той комбинира мебели и детайли в старинен стил и им придава пикантност с щипка модерен дизайн – прозрачни стъклени детайли, добавени към тях.

интериори

● Архитектът Сам Тримбъл е автор на дизайна на тази модерна къща в Трибека. Целта му е да създаде усещането за уют, спокойствие и релакс, без интериорите да изглеждат твърде сложни или претрупани. Дизайнът включва няколко красиви прозрачни мебели – холна масичка от плексиглас с кобалтов пигмент, плексигласови плотове и полупрозрачни столове.

интериори

● Този огромен апартамент, намиращ се в Сан Франциско, е дело на архитекта Майкъл Паладино и интериорния дизайнер Рик Ървинг. Трапезарията, включваща маси с прозрачни плотове и ажурни столове за хранене, преминава плавно към кухнята и останалите помещения посредством широка арка.

интериори

● Дизайнерът Дженифър Поуст споделя, че винаги започва проектите си от нулата – така, както е направила с този луксозен апартамент в Маями Бийч. Обзавеждането тук се характеризира с изчистени линии, семпли аксесоари и прозрачни повърхности – включително това нестандартно и стилно легло , което създава усещането за ефирност. Така акцентът се прехвърля върху гледката през прозореца и тюркоазените води на океана.

интериори

● Отново в Маями Бийч, един друг дизайнер се е опитал да създаде един свеж и слънчев дом чрез минималистична палитра – светлосиво и кремаво. За да се подсили ефектът на светлината, дизайнерът е използвал няколко прозрачни мебели – масичка за кафе, бюро и стол.

интериори

● Тази просторна резиденция, намираща се в Кливланд, е обзаведена в светли нюанси и семпли аксесоари. Бяло-сините стени в трапезарията са съчетани със столове в светлокафяв цвят и прозрачни подлакътници, както и със стъклена маса за хранене.

интериори

● Нестандартен и дързък, този интериор в азиатски стил пленява с красотата и естествения си вид. Той включва основно естествени материали – дърво, камък, мрамор – които са съчетани с няколко семпли модерни детайла, каквито са например столовете от прозрачен материал.

интериори

● Богатият на материи интериор е допълнен от семплата прозрачна масичка от плексиглас, имитираща надиплена покривка. Тя създава интересен акцент, без същевременно да измества вниманието от луксозните елементи в обзавеждането.

интериори

Източник: architecturaldigest.com


Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
 • Svejo.net
 • Piron.bg
 • Lubimi.com
 • Pipe.bg
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Digg

2 коментари за Прозрачни мебели – модерни интериорни решения

 • Maltzeva

  Архитект съм и работя главно интериори.Жилищни и обществени сгради.Интересувам се освен от “прозрачни ” мебели ,и от така актуалните напоследък “светещи”мебели за жил. интериор.За обществените сгради -столове и офис мебели от по-нисък клас.

 • admin

  Здравейте,

  Благодаря Ви за проявения интерес свържете се с нас на посочените в http://www.ezax.bg контакти.

Оставете своя коментар

 

 

 

Можете да използвате тези HTML тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>