Хармония на брега на Адриатика

Архитектът Стивън Харис (Steven Harris) и дизайнерът Рийс Робъртс (Rees Roberts) връщат времето назад, превръщайки тази каменна къща от 15-ти век в истинска средиземноморска перла. Къщата се намира на малък остров близо до хърватския бряг и има чудесен изглед към пристанището, на брега на Адриатическо море.

къща на адриатика

● Близо до сградите в комплекса, в който се намира старата каменна къща, местните хора отглеждат домашни животни. Магаретата например, са донесени на острова, за да пренасят провизии до къщите, намиращи се по хълмовете.

къща на адриатика

● Основното външно помещение се намира сред свежа зеленина и много слънце. Склоновете около къщата са залесени, за да се оформят красиви градини.

къща на адриатика

● Друг изглед към екстериорното помещение, разположено в задната част на къщата. Освен, че е заобиколено от красиви градинки, от мястото се открива зашеметяваща гледка към морето.

къща на адриатика

● Всекидневната е осъвременена, без обаче да се губи старинният чар на конструкцията. В каменната стена са вградени умивалник и малко рафтче. Многовековният камък придава на помещенията в къщата една уютна и мистична атмосфера, като едновременно с това меко контрастира с модерните елементи в интериора – камина, мебели, настилка.

къща на адриатика

● Трапезарията е ситуирана в центъра на къщата и разполага с малка тераса и морска гледка от едната страна, и двор с цитрусови дръвчета от другата.

къща на адриатика

● Спалнята е обзаведена с дизайнерски мебели и аксесоари, като обзавеждането приятно контрастира с рустикалния дизайн на останалите елементи.

къща на адриатика

● Банята до спалнята също е обзаведена с модерни мебели и аксесоари, но това не отнема старинния чар и атмосфера на помещението. Помещението е просторно и светло, като по този начин се омекотява студенината на камъка.

къща на адриатика

● Целият комплекс от сгради е обгърнат от зеленина и разполага със страхотна обширна морска панорама. Според дизайнера на екстериора, как е оформено пространството между отделните сгради е толкова важно, колкото тяхното интериорно оформление. За целта около сградите са добавени много цветя, зеленина и дръвчета – цитруси, маслини и рожков.

къща на адриатика

Източник: architecturaldigest.com


Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Piron.bg
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg

1 коментар за Хармония на брега на Адриатика

Оставете своя коментар

 

 

 

Можете да използвате тези HTML тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>