Плажна вила на брега на морето

Тази красива къщичка на брега на Тихия океан се намира в Ла Хоя, Калифорния. Собствениците решават да я преобразят, така че тя да заприлича на къщата на главния герой от филма “Невъзможно твой” (с Джак Никълсън и Даян Кийтън). Вижте и крайния резултат:

Къща от филмите

къща

Оригиналната постройка е от 50-те години на миналия век, но тя е тотално преобразена, за да придобие един нов облик, чрез който филмът “Невъзможно твой” сякаш оживява. Красивата гледка към океана прави плажната вила още по-ценна придобивка. Всъщност първоначалният план е да се направят няколко козметични промени – да се пребоядисат стените, да се сменят някои от вратите и прозорците и прочее. В един момент обаче се появява идеята да се вземе назаем визията на къщата на главния герой, изигран от Джак Никълсън.

Стилна всекидневна

къща

Камината във всекидневната е облицована с мрамор, а старата полица над нея е заменена с нова. Мебелите са изчистен дизайн и са решени в неутрални цветове.

Кухня с отворен дизайн

къща

Широките коридори от двете страни на кухнята създават една отворена гледка през голяма част от къщата. Така помещенията изглеждат по-просторни, а интериорите преливат хармонично един в друг. След реновацията на кухнята, кътчето за хранене (трапезарията) е преместено в един от ъглите до нея.

къща

Самата кухня е почти напълно променена спрямо оригиналното помещение в къщата. Тя е отворена към двата просторни странични коридора и е свързана с трапезарията и с всекидневната. В кухнята са поставени халогенни осветителни тела, стъклени вратички на кухненските шкафове и облицовки от мрамор. И тук дизайнерът е заложил на неутралната палитра – основно кремаво и цвят яйчена черупка, която приятно контрастира с шоколадовите тонове на тъмната дървесина върху пода и част от мебелите.

Всекидневната

къща

Слънчева и просторна, всекидневната поставя акцент върху характеристиките на цялата къща – светла и пълна с аромата на океана. Мебелите са в светли цветове, стените са в бежово, а рамките на прозорците – в искрящо бяло.

Спалнята

къща

Всеки сантиметър от спалнята е оползотворен чрез вградените в стената рафтчета за книги, а до прозореца е направена вградена пейка за сядане. Допълнителен уют внасят стилната камина и телевизионния кът над нея.

Помещение в градината

къща

Кухня и трапезария на открито, това екстериорно помещение е страхотно решение за топлите вечери, когато цялото семейство може да прекара свободното си време около външната камина. За да бъде по-функционално то, масата са хранене е поставена под малък навес с приятно осветление. В помещението има всичко необходимо за една семейна вечер – барбекю, място за готвене, а достъпът до него от къщата е бърз и лесен.

Фасада

къща

Фасадата на плажната вила е също толкова красива, колкото и вътрешността й. Тук отново е заложено на неутралната палитра, както и на естествените материали, и много зеленина. Видът на къщичката отпред е стилен, но непринудено семпъл.

Въпреки първоначалните планове, къщата преминава през почти пълна трансформация на интериора. Ето и кратка схема на новото разпределение и как една на пръв поглед малка къща може да събере в себе си толкова много стил и красота.

Източник: remodelingcenter.com


Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Piron.bg
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg

Оставете своя коментар

 

 

 

Можете да използвате тези HTML тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>