Вкарайте цветовете на пролетта в хола си

Напълно е реално да се обнови всекидневната без особени усилия. Най-важното е правилно да се разположат цветовите акценти и да се избере нов текстил и аксесоари.

Предлагаме три примера за това, как сполучливо намереният колорит може да промени вида да гостната, без да се променя разположението на мебелите. Белият цвят е избран като основен в трите случая. Той изразително подчертава нежността на или наситеността на останалата палитра в интериора. Той организира и зрително “събира” пространството. Променят се другите цветове, орнаментите и текстурите, но впечатлението за стилно, съвременно помещение, изпълнено с въздух и светлина не се променя.

Зелена ябълка

Тук акцентът е в нишата, в която е разположен стилажът. Тя цялата е боядисана в наситен светлозелен цвят. Този цвят присъства в аксесоарите и в оформянето на съдовете.

Ярко розовият цвят като партньор е добавен в рисунките на текстила. Райетата върху завесите и меката мебел успешно се съчетават с орнаментите на килима.

Плодов десерт

Казват, че розовия цвят благотворно влияе върху състоянието на нашата кожа. Може би е така. Но със сигурност той влияе върху състоянието на стените.

В представената стая стените са боядисани 2/3 от височината си в розов цвят, а границата е подчертана с тъмно розов бордюр. Като вариант за текстилно оформяне може да се избере кресло с дамаска на райета, а цвета на дамаската да се подчертае с цвета на завесите.

Ролята на ярки акценти върху бяло розовя интериор изпълняват червения и оранжевия цвят.

Морски бриз

Основата на този интериор с скандинавския колорит. Долната част на стените е оформена с дървени панели. Свободното пространство върху стените може да се запълни с колекция декоративни чинии или картини.

За да не изглежда интериора прекалено монотонен, може да се въведе допълнителен цвят. Това могат да бъдат живи цветя, калъфи за столове и други елементи.

Съчетаването на светло синьо, бяльо, тревисто зелени цветове с оттенъците на светлото дърво създава настроение на пролетен пейзаж, изпълнен със свежест и топлина. Тази естествена гама въздейства умиротворяващо.

Мебелите от снимките можете да намерите в мебелни магазини ЗАКС БГ.

Снимка 1

Снимка 2

Снимка 3


Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Piron.bg
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg

Оставете своя коментар

 

 

 

Можете да използвате тези HTML тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>