Как да изглежда вашият хол

Специалистите дизайнери ще ви предложат различни начини на планиране, ще определят вида на хола в зависимост от вашите стилистични предпочитания, особеностите на архитектурното разпределение и на конструктивните елементи ще помогнат с избора на мебелите, но още от самото начало трябва да сте наясно ак бихте искали да изглежда вашият хол: като просторен салон за домашно кино или като уютно място за общуване със семейството и приятелите. 

 Как да изглежда вашият хол

Как да изглежда вашият хол

Ако за вас холът е преди всичко уютно пространство за общуване, то на първи план излиза разположението на мебелите, преди всичко на креслата и дивана и тяхното конструктивно удобство. 

Ако централно място в хола ви ще заеме системата за домашно кино, то нейното място ще определи планировката. Например екранът трябва се разположи така, че върху него да не падат бликове от прозореца, останалите мебели ще се аранжират според местоположението му. 

 Как да изглежда вашият хол

Как да изглежда вашият хол

Тези два варианта за оформлението на хола по принцип често се съвместяват, тъй като не всеки може да отдели толкова пари за домашно кино и отделно помещение за него. От друга страна, вечерно време семейството обикновено се събира около телевизора (дори и да не го гледате, той присъства като шумов “фон”). Затова все по-често в последно време актуален за хола е принципът на трансформацията. Ако подберете мобилна и видоизменяема мебел и организирате правилно осветлението, то една и съща стая може да се превърне от кинозала в салон за танци. 

Важно е да запомните, че пространството в хола все пак трябва да служи основно за отдих. Затова е добре да подбирате конструктивно удобни и комфортни мебели, които удовлетворяват потребностите и стила ви на живот. Ако не обичате да седите, а да бъдете в полулегнало положение, то креслото е добре да има подвижна облегалка, а диванът – подлакътници. Ако обичате да похапвате, докато гледате телевизия, добре е до дивана да имате и масичка или пък самият диван да има подвижен плот маса. 

Тенденцията е холът да бъде отделен, но свързан с трапезарията и кухнята. Това е подходящо при условие, че се използват и съвременни средства за аспирация. В противен случай важи стария принцип, че свързаните хол и кухня са удобни за ергенски квартири, където се готви рядко и малко. 

Мебелите от снимките можете да намерите в мебелни магазини ЗАКС БГ.  

Снимка 1 

Снимка 2 


Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Piron.bg
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg

2 коментари за Как да изглежда вашият хол

Оставете своя коментар

 

 

 

Можете да използвате тези HTML тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>