Декорирайте вашия хол във Фън Шуй стил

Декорирайте хола си във Фън Шуй стил и по този начин ще улесните свободното движение на  положителната енергия Шън Ци в дома. Целта на това източно учение е да подобри качеството на живота ни. Фън Шуй може да ни помогне да постигнем хармония в заобиклящата ни среда и в начина ни на живот.

В хола е желателно така да наредите мебелите, че да няма тъмни ъгли в стаята. Фън Шуй философията вярва, че тъмните, изолирани ъгли и ниши в стаята пречат на потока на положителната енергия. Ето защо те трябва да бъдат интегрирани и да се превърнат в част от цялостния интериор и атмосфера на стаята. Може да поставите в такива места голяма стилна лампа, красиво произведение на изкуството или саксийни растения. Направете избора си съобразно собствения си вкус и ще видите как тези пространства ще станат много по-интересни и ще спомогнат за по-доброто движение на положителната енергия.

Едно нестандартно решение е на широките голи стени в хола да се постави огледало. То оптически ще направи вашата дневна просторна, но задължително трябва да отразява красива и подредена гледка – от прозорец, обзавеждане или камина. Неправилното поставяне на огледалото само ще стимулира отрицателна енергия и всъщност ще се получи обратния ефект.

Прекалено натруфените или много разхвърлените стаи не са добра идея за хол според Фън Шуй. Не се опитвайте да подредите твърде много мебели в хола. Ако действително искате да подредите интериора в дома си във Фън Шуй стил, вашият телевизор или аудио система не трябва да бъдат поставени на централно място, като едни от най-важните компоненти на обзавеждането, тъй като техните електромагнитни вълни ще нарушат потока на положителната жизнена енергия.

Фън Шуй се стреми да постигне баланс между женската (Ин) и мъжката (Ян) енергия. Ето защо е добре да включите в интериора женски елементи, като меки възглавници на пода или на дивана и свежи цветя в центъра на холната маса. Но помнете, че Фън Шуй не препоръчва използването на изсушени цветя, тъй като те са символ на смърт, подобно на скелети и гробници. Като подредите интериора в дома си във Фън Шуй стил, вие ще постигнете атмосфера, която ще ви помогне да използвате пълноценно пространството. Затова се предполага, че оформлението на меката мебелите в хола трябва да бъде по-интимно, наподобяващо кръг във възможно най-идеалната му форма или по начин, предлагащ ви най-добър комфорт. Желателно е мебелите да не бъдат с гръб към прозореца или вратата  и да позволяват безпроблемно придвижване из хола.

Трябва да поддържате входа на дома си и хола си чисти и подредени. Те трябва да са добре осветени, за да привличат положителната енергия Шън Ци. Избягвайте да слагате точно срещу вратата на хола снимки и картини, които не ви навяват щастливи спомени и не ви успокояват. Вместо тях поставете снимка от важно за вас радостно събитие, красива картина или снимка на любим човек, която да предизвиква положителни емоции, веднага щом влезете в стаята. Ако вашият хол има причудлива форма, ще трябва да направите някакви корекции, за да направлявате потока на положителната енергия в стаята. Така аранжиран, холът ви ще радва не само физическите ви сетива, но ще ви осигури и душевно спокойствие.

Мебелите от снимките можете да намерите в мебелни магазини ЗАКС БГ.

Снимка 1

Снимка 2


Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Piron.bg
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg

Оставете своя коментар

 

 

 

Можете да използвате тези HTML тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>