Стилове на обзавеждане за вашият хол

Традиционно обзавеждане

Класиката, като доброто вино, с времето става още по-добра. Познавачите твърдят, че тя не само че не остарява, но и придобива нови черти, като се нагажда към съвременността. Мебелите, изпълнени в този стил, се използват от векове, предават се от поколение на поколение. Отделните производители ги създават по музейните експонати. Тези екземпляри поразяват със своята форма, мислено ни връщат в епохата на баловете, но при всичко това остават съвременни и актуални. Този ефект се постига и благодарение на ценните породи дървесина.

За хола в къща е по-добре да се използва традиционната класика, позлатени елементи, бели стени, мека мебел с дамаска от червено кадифе. Златото в този стил – не е предмет на разкош, а задължителен атрибут. С негова помощ хола в класически стил се превръща в истинско произведение на изкуството.

За хола в апартамент е по-подходяща съвременната класика: тя е по-малко помпозна. Характерното за този образ са по-простите геометрични форми, по-малко дърворезби, позлата. Но преосмисляната класика с нищо не отстъпва на традиционната. Цялата работа е в благородството на декора, който придава на стаята респектабелен, пропорционален и хармоничен вид. Пространството на стаята става едно цяло, в което няма излишни вещи, всеки елемент от мебелите е особено значим. За по-консервативните хора подхожда интериор с прави, ясни линии, благородното съчетание на зелено и позлата.

Домашният селски уют

Далеко от градския шум стилът кънтри връща на стопаните на дома усещане за спокойствие.Този факт е потвърден от изследвания, които са провели калифорнийските учени. Те се доказали, че тези граждани, които са обзавели дома си в селски стил са много по-щастливи, отколкото тези, които живеят във формална обстановка. Те са се карали с 40% по-рядко и по-бързо са се отпускали след работен ден. Това е защото, стилът кънтри, за разлика от другите стилове, е на-близък до природата. Той е лиричен и мек в своите форми, близък и уютен.

За да се доближи максимално образа на хола до селския стил, при оформяне на стаята се използват мебели подобни на Велинградската мебел, които отлично се съчетават с плетени кресла и дивани. Интериорният текстил е съставен от естествени тъкани. Цветята върху завесите и тапетите прекрасно допълват интериора.

Екстравагантен шик

Още преди много години в Холивуд стилът Арт деко е наречен “стилът на звездите”. Тогава в този стил са оформяли най-луксозните хотели и океанските лайнери. Този образ е популярен и днес, не само в родината си Париж, но и в други европейски градове. Мебелите в този стил с изпълнени с изящество и буйство на цветовете и нестандартни решения.

Холът в стил Арт деко включва в себе си смесени елементи от ампира, архаично, египетско, индийско и африканско изкуство. В този стил преобладават наситените кафяви тонове и всички златни оттенъци. При производството на мебелите често се използват редки материали: черно и палмово дърво. Дизайнът на масите и столовите поразява със своите форми. При вида на кресло в стил Арт деко могат да възникнат различни асоциации, например с животинския свят. Изглежда като обикновено кресло, но като се вгледаш ще видиш в него фламинго!

Космическо пространство

Образът на хол в стила хай-тек с право би могъл да бъде наречен стилът на бъдещето. В тези интериори има много малко мебели, те са функционални и екстравагантни. За създаването им са използвани най-съвременни материали, метални конструкции, стъклени, бетонни и пластмасови елементи. Практически пълното отсъствие на декор запълва играта на светлината и блестящите оттенъци на метала.

В този стил няма тежки мебели. Всички те са заместени от стелажни модули, въртящи се столове и легла с елементи от хромиран метал. Много са популярни и модулните прегради. С тяхна помощ може да се преобрази пространството.

Изобщо в оформянето на хола много рядко се използва един единствен стил в чистия му вид. Често хората ги смесват, като демонстрират своите представи за образ на стаята. Това се нарича еклектика. Тя днес е много модерна, както и леките, плавни линии в мебелите и дизайна.

Мебелите от снимките можете да намерите в мебелни магазини ЗАКС БГ.

Снимка 1

Снимка 2

Снимка 3

Снимка 4


Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Piron.bg
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg

Оставете своя коментар

 

 

 

Можете да използвате тези HTML тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>