Енергийно почистване на дома

Енергийно почистване на домаДомът не е просто място за почивка – той има свой собстен живот, настояще, минало, носи свои спомени и има собствена съдба. Домът е жив организъм и ако силите в него са в хармония една с друга, той ще ви дари с добър късмет, успех и изобилие.

Енергийно почистен и хармонизиран, вашият дом ще се превърне в център на положителна енергия, която ще внесе в живота ви баланс и благополучие.

Приливът на енергията в дома може да се оприличи на планински поток – ако по пътя си не среща прегради, той се влива и изпълва всичко с чистота и сила. Ако  пътя му е препречен от препятствия, камъни, тиня и нечистотии, той не е вече така животворен. Почистването е всъщност премахването на спънките по пътя на енергията и отстраняване на стари, негативни енергии. Енергията трябва не само да влиза безпрепятствено в помещенията, тя трябва да циркулира възможно най-дълго и плавно в тях и да излиза, без да се застоява, правейки място на новата вълна.

Домът е материален храм на душата и енергийното почистване е сериозен ритуал и се практикува от напреднали Фън Шуи специалисти. Съществуват различни техники на почистване. Правилната промяна в енергията на дома неминуемо ще се отрази и на вас, и на взаимоотношенията между хората в дома.

Основните методи на почистване на дома и офиса са:

Чрез въздух

Въздухът символизира свободата, сетивността. Този вид пречистване ще помогне да откриете силните си страни и да стимулирате въображението и фантазията си. Методът съдържа опушване с треви, билки, смоли, аромотерапия чрез различни масла и благовония и др.

Чрез Звук

Звукът е вибрация. Променяйки вибрациите на предметите около себе си, ние променяме и самите тях. А в последствие – те нас. Това, че не чуваме даден звук, не значи, че той не съществува. Човешкото ухо не е съвършенно и долавя само вибрации от даден диапазон. Всичко – всеки предмет и вещ издават звуци. Енергийното почистване със звук се прави със специални звънчета и камбанки, гонгове, вярърни чанове, барабани, дори с човешки глас.

Чрез Земя

Земята е обожествявана от всички народи и култури. Тя е жива, тя дарява живот. Земята е изначална, носи стабилност и сила. Почистването чрез земя носи на обитателите стабилност и сигурност. Енергийното почистване се прави чрез сол, кристали, растения, метали.

Чрез Вода

Същността на водата е в очистването на старото, застоялото, в обновлението и младостта. Водата, лекува и подмладява. Пречистването чрез вода ще донесе на дома и обитателите му голямо количество духовна енергия. Енергийното почистване чрез вода се прави чрез: слънчева вода, лунна вода, кристална вода, аквариуми и декоративни фонтани.

Чрез Огън

Огънят е стихията, пред която хората се прекланят от незапомнени времена. Той се използва в много магически и религиозни ритуали. Огънят поддържа и руши, съзидава и унищожава. В огъня се обновява природата. Пламъкът е символ на вечното – Птица Феникс, която умира, за да се възроди отново. Пречистването чрез огън съдържа: пречистване със свещи, фенери, слънчеви лъчи, открит огън и др.


Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Piron.bg
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg

1 коментар за Енергийно почистване на дома

  • Тези подходи наистина звучат доста интересно. Това с огънят особено ме изненада, но съм готов да го пробвам.

Оставете своя коментар

 

 

 

Можете да използвате тези HTML тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>