Тенденции във вътрешния дизайн

Усещане за комфорт

Тенденции във вътрешния дизайн

Тенденции във вътрешния дизайн

Основен принцип във вътрешния дизайн е комфорта. Вашите мебели трябва да Ви създават усещане за уют, който може да бъде постигнат със земни цветове и изчистени линии. Вместо крещящи и сложни детайли, все повече хора решават да използват т.нар. „близо до природата” стил на обзавеждане.
Лично пространство

Все по-голям брой хора работят по цял ден подложени на стрес, ежедневно „бързане и суматоха”. Затова домът трябва да бъде уютно място, което създава комфорт, усещане за топлина, и може да Ви осигури отмора и възстановяване с енергия. Всичко това рефлектира във вътрешния дизайн: тенденцията е – домът да бъде „персонализиран” и мебелите да излъчват топлина.
Старото, това не означава излишно

В желанието си да придадем на своя дом свежест и нов изглед, не е задължително да се купуват на всяка цена нови мебели. Старите мебели могат да бъдат преобразувани, с променена тапицерия, могат да бъдат преместени на друго място, или можем да променим функцията им, за да освежим цялостно визията на дома. Можете да дадете нов живот на вашите мебели – използвайте въображението си.

Изчистени линии и по-малко завеси

Модерните мебели с изчистени, семпли линии стават все по-популярни.
Класическите тежки завеси са изместени от нови по-леки варианти от разнообразни материи, които осигуряват повече светлина във Вашия дом. С използване на декоративни елементи и детайли към завесите, също можем да придадем нова визия и динамика на нашия дом.
3D стени

Стените не са боядисани в класическия вариант (фототапетите са история), но са покрити с разнообразни декоративни елементи.
Ето и някои от по-често използваните:

* Стъклени корали
* Винил
* Ръчно боядисване
* Пластмасови детайли
* Керамични или друг вид облицовъчни плочки…

Разбира се, не е необходимо целите стени да бъдат облицовани, а само някои или няколко части от тях.

Цветовете на комфорта

Естествените тонове стават все по-важни – искаме да принесем в дома си полъх от природата и по този начим да свържем домовете си с нея. Големи прозорци, топли тонове на стените, детайли в зелен цвят…
Топ цветовете имащи топли нюанси, в натурални разцветки, придават по-голяма изтънченост:

* тонове в шоколадово кафяво
* златно
* препечено и ръждиво оранжево
* маслено зелено
* опушено евкалиптови зелено-сини тонове
* загадъчни, тъмни синьо-сиви цветове

Съчетаване на цветовете

Можете да боядисате различните стени в различни цветове или нюанси на един цвят. Има най-разнообразни и интересни комбинации:

1. Неутрално (или бяло) със сиво или метален цвят
2. Зелените нюанси (от сивкаво до жълтозелено) с тъмен махагон и Китайско оранжево-червено
3. Естествените земни цветове с по-силни и ярки цветове, за подчертаване на детайлите, например: шоколадово с ледено синьо, ако искаме по-модерна линия, и силно златно със зелено за традиционен изглед.

Технологии и удобство

Увеличава се броят на хората, които си имат свой собствен Интернет кът у дома, който не рядко се превръща в офис, а не винаги има достатъчно място за него. Ето защо е много важно да включим това местенце в цялостния облик на дома, без да разрушаваме естетичния облик на стаята, а компютъра да не изглежда като „чужденец”.

Стил и индивидуалност

Добрият архитект няма да наложи собственото си виждане, а ще се опита да задоволи вашите представи, желания и ще Ви изслуша внимателно. Единствено чрез умелото съчетаване на вашата индивидуалност, желания и бюджет Вашият дом ще се превърне в прекрасното място за почивка, което заслужавате.


Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Piron.bg
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg

2 коментари за Тенденции във вътрешния дизайн

Оставете своя коментар

 

 

 

Можете да използвате тези HTML тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>